За да представи своя филм „Асо пика – лош късмет“ пред публиката на фестивала „Златната липа“ в Стара Загора пристигнаха неговия режисьор Драшко Джурович от Черна гора и композитора на музиката за филма Зоран Кралевски от Македония.

Преди прожекцията на филма вчера (03 юни 2013 г.) Драшко Джурович сподели със зрителите в залата: „Филмът е драматичен и реалистичен разказ за действителни събития. Той пресъздава духа на деветдесетте години на миналия век и изследва жестоките последици от войната в бивша Югославия върху героите и разкрива трагедията, която тези хора носят в себе си. „Асо пика – лош късмет“ е шокираща лента“.    

В продукцията участват известни холивудски актьори като Майкъл Медсън („Глутница кучета“, „Не умирай днес“ от поредицата 007, „Опасен завой“, „Порок“, „Убий Бил“, „Телма и Луис“„Доорс“ и др.), Бранимир Попович, Педжа Биелак, Йелена Симич, Момчило Отасевич, Милица Милса, Георг Пусеп. Сценарист на филма „Асо пика – лош късмет“ е Обрад Ненезич. 

Главният герой Бели се връща в малкия черногорски град, след като е прекарал години в затвора. По време на войната в бивша Югославия той е член на Shadows (полувоенни отряди), които участват в жестоки екзекуции. Между Бели и по–малкия му брат Кента се заражда връзка. Кента е комарджия, който живее като чуждестранен бизнесмен, забавляващ дамите. Тъмните навици на Бели, принуждават Кента, който е влюбен в Саня, бежанка от Сараево, да постави под въпрос живота извън социалните правила. В същото време, бивши членове на Shadows намират Бели, който успява да продаде видео кадри от военните им престъпления. Старите дългове са готови за разплащане.

Международният филмов фестивал „Златната липа“ се провежда в Стара Загора от 1-ви до 5-ти юни 2013 г. и се осъществява с подкрепата на община Стара Загора.