В „Къртицата" няма къртица. Това се разбра от източници от екипа на шоуто.

Участниците в него напразно се чудят три месеца кой е предателят в групата им. Истината е, че такъв ще бъде избран в последния момент, преди състезанието да приключи, пише vsekiden.com.

„Нищо в „Къртицата" не е такова, каквото изглежда, не бива да вярваме на никого", предупреждават от началото на шоуто двамата водещи Иван и Андрей.

Още след като първите епизоди бяха излъчени, много зрители се усъмниха, че ги лъжат и че няма истинска къртица. С наближаването на края тяхната хипотеза бе потвърдена.

„В началото на шоуто нарочно не беше избрана къртица - за да може всеки да се съмнява във всекиго и да се завърти възможно най-заплетената интрига", разкриха от екипа. С цел да заблудят всички участници измислят жокери, уж водещи към предателя, които обаче са такива, че да могат да се свържат почти с всички участници. Кой ще бъде къртицата, ще се реши седмица преди края на шоуто, като се избира сред тези, които са успели да оцелеят в Базата.

Единственият проблем е как отпадат участниците при теста, в който разкриват подозренията си кой е къртицата. Най-често това става на базата на бързината на отговаряне - който е по-бърз, печели. На моменти за разнообразие от екипа твърдят, че единият от двамата застрашени е дал повече верни отговори. Отговорите обаче не се разкриват, а и няма как да се разбере точно кои са верните. Така че тези твърдения остават голи думи без доказателство.

Най-вероятната къртица в началото е била Жени Калканджиева. В екипа са решили да й възложат задачата, ако остане до края, защото има богат живот, с който могат да свържат възможно най-много жокери. След отпадането й обаче предстои да се избира друг предател. Най-вероятно това ще бъде бившият баскетболист Любо или Божидар Искренов-Гибона, ако останат в предаването до края.