Британската актриса Кийра Найтли се оказа голяма спестовница. Звездата от "Карибски пирати" живее доста скромно за възможностите си и мрази да харчи припечеленото с толкова труд.

Сметки с разходите на англичанката за миналата година показват, че тя е похарчила едва 30 000 евро, пише сп. Love style, цитира .

Само за 2012 г. актрисата сложила в банката 1,5 млн. евро. Сумата е придобита от хонорари и договори с различни световни марки.

"Кийра има много малко разходи. За път тя дава около 4000 евро, а за миналата година не е плащала за личен треньор, което й спестява 1000 евро. Сметките показват, че тя не е дала и пени за дрехи и грим. Храни се на снимачната площадка, с това, което има за другите, и никога не предявява претенции", издава източник на британската преса.

Миналия месец Найтли се омъжи за любимия си Джеймс Райтън и отново показа колко малко цени лукса. Сватбата бе скромна в стила на самата актриса и лишена от всякаква показност. Двойката покани едва 100 човека на вечеря в имението на родителите й във Франция и не пожела никакви подаръци. Дори за венчавката си Кийра не си купи специална булчинска рокля, а избра стар тоалет на "Шанел", който пазеше в гардероба си от шест години.