Камелия, която от доста време прави своите клубни участия със специалното участие на "Виво Монтана", е удовлетворена от това, че има възможност да даде поле на изява на млади и талантливи хора от своя роден край.

"Щом са талантливи, някой трябва да им подаде. Ако това не се случи, младите се захващат с дребно шмекерджийство, започват да висят по цял ден по кафенетата, очаквайки някаква далавера. Пък и по този начин разнообразявам своята програма, защото съм певица, която вече повече от 15 години е на сцената и иска да се развива. Пеем само на живо, свирим на живо и това се оценява от хората"  - споделя певицата в интервю за senzacia.net.

Въпреки силната конкуренция на новите имена в жанра, Камелия успява да бъде винаги актуална и да е една от топ изпълнителите.

Тя е сред най-предпочитаните гост-звезди в клубовете из цялата страна и не може да се оплаче от липса на интерес от страна на собствениците на заведения.

"И това може само да ме радва. След като има интерес, това означава, че съм се доказала. Защото, повярвайте ми, собствениците на заведения в момента много добре обмислят кого да поканят. Те разчитат на един кръг певци, които ще вкарат публика, ще я накарат да консумира, да се отпусне, защото и бизнесът на заведенията не е в цветущо състояние. Макар че българите, когато сме най-зле финансово, се хващаме винаги на хорото" - обяснява любимката на публиката.

По въпроса, който все по-често се дискутира в публичното пространство, дали в попфолка се усеща кризата и това ли е възможната причина "Планета" вее няколко години на не прави свое турне, а последното да е безплатно, Камелия коментира:

"Разбира се, че и при нас има криза. За щастие шефът ни, г-н Митко Димитров, е отличен мениджър, който се вслушва в мненията на своите изпълнители. С него говорихме доста след моето изказване по време на годишните награди в попфолка, че е недопустимо да няма отделни категории за певец и певица на годината. И стигнахме до извода, че съм права.

Решението да няма турне обаче е негово, както и дали то ще бъде със или без билети. Това вече са бизнес договорености със спонсорите, които трябва да са максимално стабилни, за да обезпечат концертите, ако няма вход за тях. И очевидно г-н Димитров е успял да намери правилните спомоществователи.

Не смятам, че има отлив от нашата музика – феновете са все така многобройни и стадионите няма да бъдат празни, дори и да имаме билети. Видяхме, че от конкурентна фирма направиха подобно голямо турне и за нивото на тяхната популярност имаше достатъчно публика, която беше извадила пет лева от джоба си".