Кралицата на соул музиката Арета Франклин отмени три концерта заради заболяване.

След като вече се отказа от два концерта тази седмица по съвет на лекарите си, певицата отмени още три - един в родния си щат Мичиган и два в Канада. Не се съобщават подробности за заболяването на Франклин.

"Лекарите й забраниха да пее. Тя наистина не се чувства добре", заяви Катрин О`Грейди, директор на джаз фестивала в Отава, на който звездата трябваше да изнесе концерт. "Тя ще се върне към програмата си през юли", уточни говорителят на певицата Дейвид Брокау.

Не за първи път Арета Франклин отменя концерти заради заболяване. Тя отмени няколко концерта през 2010 г., но две години отказваше да разкрие подробности за здравословните си проблеми, докато пред 2012 г. не призна, че се е подложила на операция за отстраняване на тумор.

71-годишната певица има проблеми и с краката си, заради които не можа да присъства на погребението на Уитни Хюстън миналата година. Миналата седмица Арета не се съобрази с препоръките на лекарите и пя на финала на музикалното състезание Американ Айдъл чрез сателитна връзка. Тя изпълни хитовете си (You Make Me Feel Like) A Natural Woman и Respect с всички жени финалистки, пише БГНЕС.