Според мен причината Анджелина Джоли да пристъпи към подобна драстична мярка и да отстрани бюста си, е защото може би тя вече е имала това заболяване и затова се е наложило да направи операцията", каза фолкпевицата Малина пред Нова телевизия.

Според нея информацията около операцията на Анджелина не е достоверна на 100%.

„Има нещо, което ние не знаем и никога няма да разберем", добави тя.

„У нас също се правят такива изследвания. Имам три такива пациентки. Това, че те имат мутирали гени, не означава, че ще се разболеят от рак на гърдата", каза пластичният хирург д-р Ильо Стоянов.

По думите му от пациентите с променените гени само 5 до 10% се разболяват. При останалата част от разболелите се това се дължи на други фактори. „Основните причини за това заболяване са начин на живот, стрес, тютюнопушене, лоша храна, но най-вече генетичната наследственост", добави специалистът.

На въпрос залязва ли силиконовата мода д-р Стоянов категорично каза, че това не е така.

„Моята прогноза е, че тя няма да залезе в близките 100 години, докато не се измисли друг заместител на силиконовите импланти", добави той.

Специалистът посъветва всички, които ще си правят изследвания или някаква превантивна мярка, да го направят след продължително обмисляне и консултации с не един и двама хирурзи. „Не взимайте пример от Анджелина Джоли", добави Малина.

У нас подобна операция би струвала около 3 500 - 4 000 евро.