Решението на Анджелина Джоли да се подложи на двойна мастектомия през февруари взриви интернет пространството. Така тя предотврати бъдещо развитие на рак на гърдата.

Холивудските знаменитости изказаха възхищението си от смелата постъпка на актрисата. Звездата от „Дневниците на вампира” Нина Добрев беше сред първите, които подкрепиха половинката на Брад Пит.

„Това взриви моето съзнание. Анджелина Джоли е взела много трудно решение, но то ще вдъхнови мнозина”, написа на сайта си актрисата от български произход.

Изказването на Нина вдъхнови и други известни личности да изразят възхищението си от смелостта на Джоли.

"Благодаря ти, Анджелина, че сподели публично своето изпитание. С тази си постъпка ще помогнеш и ще вдъхновиш много жени по света", написа в „Туитър” певицата Кайли Миноуг, която също имаше рак на гърдата.

Моделът на Victoria's Secret Адриана Лима написа:

"Личният избор на Анджелина е добър пример за всички жени, че борбата с рака на гърдата може да бъде успешна. Нейната стъпка беше в правилната посока", коментира красавицата.

Най-голяма подкрепа на Анджи обаче оказал Брад Пит. Актьорът похвали героичното решение на партньорката си. В специално комюнике до медиите актьорът заяви:

"Ставайки пряк свидетел на решението є, смятам, че изборът на Анджи и на много други жени като нея е героичен. Благодаря на нашия лекарски екип за грижите и вниманието им. Всичко, което искам, е тя да има дълъг живот и здраве с мен и нашите деца. Това е щастлив ден за нашето семейство".