Според последната клюка, през есента Галена и приятелят й Галин плануват да се нанасат в чисто нова къща. Самият имот, обект на продължаващия вече две години спор, ще бъде от т.нар. екологичен тип.

Според архитектурните планове хасиендата е с разгъната площ от 1974 кв. м и ще има 22 стаи, барбекю и басейн. Къщата се намира в местност край квартал Картала извън Велико Търново, в близост до Арбанаси. През 2010г. Окръжната прокуратура във Велико Търново разпореди проверка на законността на къщата на фолкпевицата и съпруга ѝ Галин.

Причината за това бе внесена жалба от група природозащитници от сдружението Велико Търново за гората. В нея те твърдяха, че бъдещата екокъща на певицата и нейният любим е незаконна, тъй като част от жилището попадало в Натура 2000. Освен това според природолюбителите там, където се строи къщата, имало защитени животински и растителни видове, които заради строителните дейности и нашествието на много товарни автомобили в района вече били на път съвсем да изчезнат.

Освен това хора, запознати с учението на Петър Дънов, също издигнаха глас, че на мястото, където се строи бъдещият палат, някога великият учител на бялото братство се зареждал с енергия и в продължение на 10 години изнасял лекции пред привържениците си. Според дъновистите строенето било кощунствено и осквернявало паметта на духовния водач.