Първият концерт на Bon Jovi в България ще бъде на Национален стадион "Васил Левски" тази вечер.

От София бандата ще стартира европейското си турне Because We Can. Преди тях на сцената ще се появят D2.

По време на концерта феновете на Bon Jovi ще чуят най-големите хитове на групата и песни от новия му албум. Бандата има 11 студийни албума, 3 албума с компилации и един лайв албум, от които са продадени 130 милиона копия в целия свят.

Дни преди шоуто у нас пристигнаха около 150 души от екипа на групата. Оборудването за сцената беше транспортирано с 12 ТИР-а. Съоръжението ще бъде с впечатляващите размери - 55 на 22 метра.

Рок групата е пяла в над 2 хиляди и 700 концерта в повече от 50 страни пред повече от 35 милиона фенове.

Столична община се е заела с организацията на транспорта за концерта на Bon Jovi. Около Националния стадион "Васил Левски" са разположени десет спирки на обществения транспорт.

Оттам минават трамваи с номера 10,12 и 18. Хората ще могат да си тръгнат от концерта и с автобуси с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 306 и 604.

В близост се намира и спирка на метрото.

Безплатен престой на паркинга на метростанция "Цариградско шосе" е осигурен за всички, които имат персонализирана карта за всички линии на градския транспорт.

Притежателите на персонализирана карта за всички линии на градския транспорт могат да използват възможността за безплатно паркиране на паркинга на метростанция „Цариградско шосе" и с метрото да стигнат до стадиона. Има възможоност по същият начин да се ползват и паркингите на метростанциите „Ломско шосе" и „Джеймс баучер".