Някогашната групировка ВИС-2 може отново да стане факт.

През март тази година вдовицата на Георги Илиев изненадващо е възстановила фирма с красноречивото име ВИ-2. В нея се събират "пенсионерите" на ВИС Николай Цветин, Антон Боянов и Чавдар Писарски.

Акционерното дружество е създадено малко след смъртта на Васил Илиев. Тогава целта му е да стане приемник на застрахователната компания ВИС-2.

Начело стои Георги Илиев. След кратко време дейността на фирмата е замразена и тя престава да съществува. Сега в нея се срещат отново някогашните основатели.

На мястото на Георги Илиев е вдовицата Мая. Официалното създаване на подобно дружество е знаменателно. Със смъртта на последния от ВИС през 2005 г. на практика групировката престава да съществува.

Източници разкриват, че натискът за създаване на новото дружество идва именно от Мая Илиева.

Макар и много от старите кръгове на ВИС да хвърлят кал върху нея, тя никога не забравя паметта на съпруга си, както и идеите му. За разлика от други вдовици тя успява да оцелее и предпочита да ръководи всичко сама. Досега, когато отново допуска официално в бизнеса някогашните създатели на ВИС, пише "България днес".