Хектър Четуд-Талбът или Ек, както го наричат приятелите му, се е демобилизирал от армията и се чуди накъде да поеме, когато среща стария си приятел Билбо – собственик на процъфтяващ инвестиционен фонд.

Билбо убеждава Ек да отиде да работи за него като „посрещач“ на потенциални богати клиенти – да ги „обработва“ с щедри вечери и разпивки, преди да ги предаде на служителите на фонда. Ек се замогва и по време на голф ваканция в Южна Франция случайно се запознава с Чарли Самърс – английски вариант на Остап Бендер, чиято последна идея е да произвежда у дома си в Англия „вносна японска“ храна за кучета.

Не след дълго Чарли цъфва на прага на Ек с пътна чанта в ръка и с глава, гъмжаща от бизнес идеи. А Ек започва да си задава въпроса дали между него и Чарли наистина има някаква съществена разлика...

За автора:

Пол Тордей (р. 1946 г.) завършва в Оксфорд английска литература, но след това работи 30 години като инженер. След пенсионирането си решава да изпълни дългогодишната си мечта и амбиция – да пише книги – и „избухва“ на литературния хоризонт през 2006 г. с романа „Риболов на сьомга в Йемен“ (отличен с наградата „Болинджър Евриман Удхаус“ за хумористична проза), който се превръща незабавно в бестселър и е издаден в 19 страни, а екранната му версия „Риболов в пустинята“ очарова зрителите от цял свят. Литературният успех на автора продължава с последвалите романи, сред които особено изпъква „Безнадеждният живот на Чарли Самърс“.