Българското национално радио /БНР/ издаде първият  компактдиск на народната певица Надежда Хвойнева.

Продукцията  е озаглавена „Моето сърце гори, не гасне“. Изпълненията на народната певица са записани през 60-те години и са под съпровода на Оркестъра за народна музика на БНР.  Дискът съдържа 20 песни, сред които емблематичните „Пусто лудо младо“, „Излел е Дельо хайдутин“, „Очи, очи, чорни очи“.

Повече от 40 години Надежда Хвойнева – една от най-ярките звезди на небосклона на българската  музика, разнася славата на родопската песен по целия свят. Огромният й певчески талант съчетава завладяващо сценично присъствие и обаяние на уникален творец. През 1988г. американската музикална критика я обявява за „Най-големият талант на планетата“. Хвойнева е сред основателите и една от най-изявените солистки на женския народен хор при Ансамбъла за народни песни на БНР, придобил световна слава под името „Мистерията на българските гласове“.

„Певицата е аплодирана от публика станала на крака в концертните зали от Стокхолм до Мадрид, от Ню Йорк до Лос Анджелис, от Лондон до Москва заради вълшебния й глас, който стига до най-съкровените гънки на човешкото сърце. Песента на Надежда  е символ на любовта и вечността“, казва проф. Дора Христова – диригент на женския народен хор „Мистерията на българските гласове“.

Чрез най-новата си продукция,  БНР дава възможност на ценителите на българския фолклор да се насладят на изключително красивия алтов глас на уникалната Надежда Хвойнева – широк, обемен, с голям диапазон, плътен и звънък, многоцветен и мощен.

Изпълнителката, наричана „Родопския славей“ записва над 300 песни за БНР. Гостува в музикални програми на BBC, ZDF, TVE1. Знаменитият Енио Мориконе настоява неповторимото изпълнение на Хвойнева на песента  „Излел Дельо Хайдутин“ да звучи във филма „Сътворението на света“. Певицата има издадени множество плочи и аудиокасети от „Балкантон“,  изнася стотици концерти в пет континента на света в над 50 държави.