Наскоро излезе сингъла на хип-хоп артиста на Стерео стая KNAS и шведския рапър Bacardy, в който участва и принцесата на музикалната ни сцена Мария Илиева.

Песента Wanna Be The Best, която е дело на KNAS, Bacardy и DJ Юли G, даде заявка за летен хит на 2013, пише в новия си брой "Жълт Труд", цитира 24chasa.bg.

На 17-ти май на сцената на Денсинг старс популярната изпълнителка ще представи соловия си сингъл с работно заглавие "Виж ме". Песента е съавторство между певицата, Любо и Георги Янев. Още два музикални проекта й предстоят до края на годината. Единият от тях е колаборация с рапъра Dee. Тази есен ще бъде премиерата на българския филм "Без угризения" (работно заглавие), реж. Симеон Комсалов, продуцент Коста Буров, в който Мария има епизодична роля и върху чийто саундтрак тя работи. Отново наесен на българския музикален пазар ще се появи концертното DVD на изпълнителката "10 години Лунен сън". Световната премиера на видеото от турнето на Тони Карейра, на чиито концерти в парижката зала "Олимпия" и лисабонската "Арена Атлантико" Мария беше специален гост, се очаква съвсем скоро.

"Радвам се много, че по време на избори се дава възможност за изява на българските артисти - пеем на големи сцени из цяла България, популяризираме изкуството си, а и така провокираме хората да гласуват, без да им казваме за кого", казва за участието си в предизборните борби Илиева.

"Те сами трябва да направят своя избор. Скептична съм към липсата на гражданска позиция, към това, че много хора не участват в изборите, не носят отговорност за това, което става в държавата ни, а след това имат претенции към действията на лидерите. И ми се ще да ги активираме да проявят повече гражданска отговорност.", допълва тя.