Кийра Найтли се омъжи вчера за певеца Джеймс Райтън.

Двамата се венчаха на тайна церемония във Франция. Новината потвърди кметът на южния френски град Мазан.

Според Еме Навело, кмет на малката община, на гражданската церемония присъствали петнадесетина души.

Родителите на 28-годишната актриса, станала известна благодарение на сагата "Карибски пирати", имат имение в Мазан, близо до Авиньон.

На церемонията присъствали само 11 човека, а на последвалото тържество били поканени общо 100. Венчавката била толкова дискретна и скромна, по настояване на Кийра, че някои от гостите били по джапанки.

Самата Найтли, която притежава в сметките си 30 млн. паунда, била облечена в бяла тюлена рокля без ръкави на "Шанел" и сако в същата гама. Носела розови обувки без ток. Съпругът й Джеймс пък бил в тъмносиньо сако и светлосиня вратовръзка.

Сред звездните гости на партито са били дизайнерът Карл Лагерфелд и актрисата Сиена Милър. След купона Кийра и съпругът й отпрашили със старо "Рено Клио".

Кийра и Джеймс успяха да опазят сватбата в тайна. Наскоро за намеренията им разбраха дори и семейството и приятелите им.

Актрисата помолила поканените на тържеството, които не надхвърлят 100 човека, да не пътуват на големи групи, за да не привличат внимание.

Двойката се сгоди през май 2012 г., а Найтли наскоро се премести в ново жилище в източната част на Лондон. Неотдавна Кийра сподели, че не бърза да се омъжва.

Тя се пошегува, че не смята да инвестира средства в събитието, когато настъпи моментът.

„Бих могла да направа шест сватби. О, Боже, това ще излезе скъпо! Нямам нужда от това. Просто искам да се насладя на годежа си. Родителите ми са заедно след 40-годишен брак. Има караници и скандали, но те се обичат", обясни тя.