Малина е сред най-успешните попфолк звезди. Тя има зад гърба си 13-годишна музикална кариера и солидни хитове, спечели симпатиите на феновете още със старта си като певица и досега успява да е в "А" отбора на попфолка.

Звездата на "Пайнер" заяви в "Открит микрофон", че конкуренцията не е страшна, а е необходимост.

"Трябва да има конкуренция между нас, то не може да няма, но като работиш правилно, пускаш хубави песни, няма причина да се притесняваш от нея".

Меломаните, които следят фолка отдавна, имат навика да сравняват различните поколения изпълнители и техните качествата. Почти единодушни са почитателите на най-масовия жанр, че преди години е имало по-качествена продукция и по-добри певци и певици, пише signal.bg.

По какво се отличават изпълнителите, които влязоха във фолка преди 10-13 години, с тези, които сега атакуват фолк сцената. Ето как вижда разликите Малина:

"Аз през 2000-та година пуснах първата си песен. Тогава бяха по-малко изпълнители. Това обаче не беше фактор да няма конкуренция и да не се търси хубавата песен, хубавия продукт. Сега има страшно много изпълнители. Ние извървяхме своя път, не бих казала постепенно, но доста години се задържахме, което само по себе си ти дава едно самочувствие, дава ти комфорт, дава ти едно спокойствие да изпипваш нещата и не ме кара да бързам. Аз се чувствам добре. Това, че имаме 10-12-13 години зад гърба си, продължаваме да работим, продължаваме да пеем, продължаваме да правим хубави песни, дава наистина една стабилност. Мога да си позволя да пусна песен и при по-дълъг толеранс от време, не се тревожа, че трябва да наваксвам, да догонвам".

Изпълнителката на "Виж какво" е на мнение, че за новите имена най-трудната задача е да успеят да докажат себе си, защото публиката винаги ще ги сравнява с най-добрите образци в жанра.

"Мисля си, че задачата на новите изпълнители е много по-трудна, защото има една сериозна база - ниво, което всеки следващ трябва да догони и да надскочи, за да се утвърди. Нали казват, че винаги новакът има преимущество, че е нов и по-лесно ще се възприеме, ще пробие. Обаче, оттам нататък е много трудно" - подчертава Малина.