В последните няколко години на най-голям успех в попфолка се радват по-кръшните парчета, които се ротират и най-много от диджеите.

За да се влезе в клубните сетове една песен, тя трябва да отговаря на определени изисквания, твърдят всички изпълнители и са категорични, че се съобразяват със зададеното темпо.

Публиката пък става все по-критична към еднообразието в актуалните хитове откъм ритмика и текстове. За новата вълна в жанра Даяна споделя в "Открит микрофон":

"В момента сякаш има една такава тенденция колкото и да ги оплюват, се слушат по-бързите парчета. В миналото се слушаха много балади, много по-бавни песни. Критикуват ни за бързите парчета, но пък и ги искат. Аз виждам, когато изкарам някаква такава песен - двойка, как реагират на нея и как реагират на нещо по-умерено. Хората просто искат да се забавляват и няма как".

Певицата има желание да представя и по-различни песни, в които да показва своя музикален вкус и възможности, но невинаги феновете са готови да приемат нещо, извън типичните ритми. "Някои от изпълнителите се опитваме да вкарваме и това, което ние харесваме, но малко трудно се забелязва" - подчертава тя, пише signal.bg.

Все по-трудно е за един изпълнител да се нагоди към публиката и хем да бъде сред най-харесваните, хем да не прави компромис със своя стил. След подписването на договора си с "Пайнер", за година време Даяна успя да реализира няколко хита и така се нареди сред актуалните фолк звезди.

За успеха, който има с новите си продуценти, тя обяснява: "В предишната музикална компания не съм имала този успех, въпреки че много добре се получи моят старт с "Право в целта". Но "Пайнер" си е "Пайнер" - няма какво да говорим, с най-голямата музикална телевизия. И аз съм много щастлива, че съм част от това семейство, защото това ми дава възможност да покажа своя талант, своята музика, да правя това, което харесвам".

Даяна е съгласна, че и в тази компания има незабележими изпълнители, въпреки че са много талантливи и е на мнение, че зад успеха на един изпълнител стои комплекс от качества.

"Комплексни са нещата - песните са много важни, визията е много важна, харизмата, която носи даден изпълнител, как се представя в клубовете, как забавлява хората, дали пее на живо, изявите на концертите... Аз имах възможност да пея на такъв голям концерт на "Пайнер" и съм толкова щастлива, получих толкова хубави отзиви от това, че съм пяла на живо. Много е важно да се представяш добре навсякъде".