Иван Ласкин се писа "болен" и принуди ръководството на Театър "Българска армия" да отмени популярното представление "Колко е важно да бъдеш сериозен" по Оскар Уайлд.

Публиката обаче не повярва на това и остана в залата да чака.

"Иван Ласкин просто не дойде на работа и все още не знаем причините", каза източник на "24 часа" вчера.

Сигурно е претърпял някакъв инцидент, иначе постъпката му би била некоректна, тъй като не е уведомил предварително, че не може да се яви. И театърът ще върне парите за около 400 купени билета, коментират актьори.

В пиесата Иван Ласкин играе една от централните роли - на аристократа Джон Уърдинг, който завързва сърдечна връзка с Гуендълин Феърфакс (Анастасия Ингилизова).

"Това е вътрешна информация. Лични неща. Но аз не съм болна", коментира самата Анастасия Ингилизова, бивша жена на Деян Донков.

В събота вечерта зрители с билети за пиесата си оставят палтата на гардероб и се настаняват по местата. От тонколоните се пуска и обичайното съобщение: "Моля, изключете мобилните си телефони. Приятно гледане." Точно тогава на сцената се появява мъж и казва: "Извинете ни. Много съжаляваме. Един от актьорите е болен. До последно не се знаеше дали ще играе. Няма и кой да го замести. Закупените билети може да върнете до 2 седмици на касата на театъра."

Половината от зрителите обаче остават по местата си, защото вярват, че това е шега. Но представление в събота няма.

Кой всъщност е болният актьор, заради когото спектакълът не се игра, бе най-голямата тайна в театъра. Вчера нито един актьор не пожела да коментира случката от събота.

Самият Иван Ласкин не отговаряше на телефона си. А приятелката му Александра Сърчаджиева, от която има дете, каза само: "Не знам за какво става въпрос."

"Причината е тежък грип и висока температура, но не мога да издам кой е болен", коментира Йордан Алексиев, зам.-директорът на Театър "Българска армия".

Не е Веселин Ранков, който вчера водеше лекция на студентите си в НАТФИЗ. "Но не съм упълномощен да кажа кой е той", каза Ранков.