Младият рокаджия, който неотдавна скочи от ръба на Земята заради новото си видео, бе сред номинираните на театралните награди "Икар". Гласовитият музикант попадна в категорията "Съвременна българска музика", но за малко се размина с наградата.

Айдълът Тома тази година се бори за отличие на театралните награди "Икар" в категория "Съвременна българска музика".

За малко се размина с възможността да се качи на сцената на Народния театър, където се проведе церемонията, защото тази чест получиха колегите му от Deep Zone. Все пак рокаджията е щастлив, че все повече се говори и има интерес към нещата, които предлагат родните артисти.

"С бандата ми бяхме номинирани за "Икар" - това, което не съм си и мислил, че може да стане някога в живота ни. За малко и да спечелим, но нищо. Хубаво е, че българската музика печели, върти се по телевизията и се шуми за нея", сподели той.

Тома е категоричен, че номинацията му на подобни награди е нещо много "готино" и престижно. Освен това половинката му Албена Михова е актриса, така че може да се каже, че той е с единия крак в гилдията.

Гаджето на певеца в момента също демонстрира вокални способности в тв риалити. В тази връзка той издава, че доста й се бърка по време на подготовката и я учи на някои тънкости. Твърди, че е много взискателен, но това определено помагало на Албена да се представя по-добре.

"Тя е плаха на моменти, много експанзивна, обаче като влезе твърдата ръка... Показвам й някои тънкости и става много готино. Тя също ми помага много, даже за последния клип, който снимах - I'm Lost, ми беше доста добър режисьор. Мисля, че стана страхотно. Двамата обменяме не само флуиди, а и други неща", добави Тома.

В последния си клип скача бутафорно от ръба на земята, но въпреки театралността споделя, че две седмици го боляло от лявата страна. Всичко това обаче е в името на рокендрола, хубавата музика и продукция.

"Гледаме напред, до няколко седмици ще изкараме ново парче на български, много положително, с готин текст, с послание към всички млади да дерзаят. Върхът е пред нас, от нас зависи. Разбира се, че ще има клип. От никъде няма да падам този път се надявам да ставам. Никакви компромиси - рокендрол, готини приятели, мацки. Това е истината", казва още изпълнителят, цитира blife.bg.