Преди да стане водеща на обедното предаване по bTV, Деси е работила като репортер в Новините, автор е на редица документални филми.

Първоначално отказва поканата на Георги Тошев да стане едно от лицата на обедното предаване, но бързо променя мнението си.

Днес заедно със Сашо Кадиев са като част от семейството в милиони български градове.

Чаровната водеща е щастливо омъжена за журналиста Велислав Русев.

Двамата се радват на 4-годишни близнаци. Любимото място на цялото семейство е къщата им в Еленския балкан. Готвачът в семейството е Вельо.

Деси откровено признава, че прави само палачинки и две-три други нездравословни манджи. Покрай ангажиментите в студиото на водещата не й остава почти никакво време за приятели, фитнес и дълги пътувания. Вечер преди да заспи Стоянова обича да чете книги.

Макар днес двамата със Сашо Кадиев да са страхотен тандем, Деси признава, че й е било трудно да се нагодят един към друг.

Доста инфарктно водещата приема факта, че от началото на миналата есен трябва да бъде на екран по два часа.

"Има доста инфарктни ситуации в журналистическата професия. Стресиращо е когато някой потвърдил участие в студиото, не дойте, което ни се е случвало не е един и два пъти. Това е голям стрес, защото в последния момент се променят нещата", разказва Деси за недостатъците на своята професия пред "Жълт Труд".

Покрай предаването Стоянова се среща с много и различни хора. най-голямата изненада за нея била да установи, че хора, от които най-малко очаква се оказват доста суетни.