Звездно изпълнение на мюзикъла „Мемфис” взриви публиката на премиерата в Благоевград. Студентите от Американския университет в България очароваха присъстващите с актьорско майсторство и брилянтно пеене.

Несекващи аплодисменти възнаградиха майсторското представление на студентите АУБ, които бяха изпратени на крака в края на представлението.

Сценична треска беше обхванала участниците часове преди премиерата. Зад кулисите кипеше усилена подготовка, а малкото късметлии, които успяха да гледат генералната репетиция, останаха по местата си до началото на премиерата. В главната роля, чернокожата певица Фелиша Фаръл, се беше превъплатила четвъртокурсничката в АУБ Лора Златева. „За мен „Мемфис” е много различен мюзикъл, защото показва другата страна на музикалната революция. Да играя афро-американска жена през 60-те е голямо предизвикателство”.

Участието на преподавателят в АУБ Дейвид Уолъс беше голямата изненада на вечерта. Ето какво разкри той малко след премиерата: „Преди много години, когато бях студент, бях член на актьорска и певческа група. Щастлив съм, че имам възможността да преживея някои от тези емоции отново и да бъда част от този толкова вълнуващ мюзикъл.”

Националното турне на носителят на 4 награди „Тони” мюзикъл „Мемфис” продължава в София. Столичани ще могат да се насладят на спектакъла в Музикалния театър на 7 април от 17 и 20 часа. Следват представления в Стара Загора на 8 април, Варна на 10 април, Бургас на 12-ти и Пловдив на 14-ти април.