Най-изящната афроамериканка в Холивуд Хали Бери призна на всеослушание, че от 30 г. посещава психиатър.

Красавицата, която през 1986 г. е първа подгласничка на Мис САЩ, за пръв път се озовала в лекарския кабинет, когато е едва на 10 г. Причината за специализираната помощ е повече от прозаична - баща алкохолик.

Малката Хали била принудена да търпи издевателствата на пияния си родител, който работел като санитар в болнично заведение в Кливлънд.

Чернокожият Джеръм Бери често биел пред очите на децата си майка им Джудит, която е от бялата раса.
"Когато навърших 16 г., започнах редовно да посещавам психиатър.

Травмата от семейното насилие бе твърде голяма, за да я превъзмогна сама. Имах нужда от помощ - разказва звездата от "Парола: Риба меч". - С течение на годините придобих навик винаги когато имам проблеми с околните или с работата, да ходя в кабинета на специалист. След разговор с него излизах преродена и готова за нови предизвикателства", допълва шоколадовата хубавица.

Бери споделя още, че никога досега не е искала да говори по тази тема, за да не занимава хората със своите проблеми.

"Това, че ходя при психиатър, не е било никаква тайна, но не съм го споделяла с другите", изтъква Хали.

Тъмните облаци над главата на актрисата отново надвиснаха в края на миналата година, когато бившето й гадже Габриел Обри и годеникът й Оливие Мартинес се сбиха зверски в дома й.

Тя признава, че след инцидента живее постоянно в стрес и единственият начин да разтоварва е, като прекарва свободното си време с щерка си Нала.