На 22 март звездата от тв екрана е сключил споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от Софийския районен съд на същия ден.

С документа Юксел се признавал за виновен и приел всички обстоятелства, описани от обвинението.

Заради признатата вина Кадриев останал 6 месеца без книжка и получил условно 3 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Това означава, че ако през следващите 3 г. той извърши престъпление от общ характер, ще лежи зад решетките и за двете провинения.

Ако пък наруши закона за нещо, за което не се предвижда затвор, може отново да се отърве, като сключи ново споразумение с прокуратурата или го накажат с пробация.

"Моята позиция съм я заявил пред прокурора и пред съдията. Каквото каже съдът, това е! Съжалявам и ви пожелавам да не ви се случи такова нещо. Никога не се заричайте", каза Кадриев пред "България Днес".

През последните дни се появи слух, че водещият бил осъден на пробация, но от съда отрекоха категорично информацията. Ако му беше наложено това наказание, на новинаря можеше да му се наложи да мете градинки или да чисти тоалетни.

Юристи обясниха, че по принцип условната присъда е по-тежко наказание от пробацията, защото, ако пристъпиш закона по време на изпитателния срок, влизаш в затвора.

На практика обаче това се оказва по-добър начин да се измъкнеш от Темида, отколкото да полагаш безвъзмезден труд, чистейки градинки.

По закон той можеше да получи до една година лишаване от свобода. Ако Юксел си позволи отново да кара пиян в следващите 3 г., ще му се наложи да търка нара.