В рамките на дарителска кампания за подпомагане образованието в България, в 10 български училища в различни райони бяха направени 10 интерактивни класни стаи.

Самата кампания се подпомага от Министерството на образованието, младежта и науката. Те са подготвили и списъка на училищата, където да бъдат направени тези дарения.

Основните критерии, по които учебните заведения са избирани, са най-малък брой ученици, които учат и най-голям брой отпаднали ученици.

Целта на кампанията е да се предотврати отпадането на ученици от образователната система. Оборудването представлява мултимедиен проектор, дъска с тъчскрийн и специална писалка, с която се пише. Поли Генова е лице на кампанията.

„Това е второ училище, което посещавам – в село Караджово. Първия път бях в София. Тук атмосферата е доста по-различна и виждам, че децата са много по-мотивирани. В София е много по-лесно да работиш с компютър, но за децата тук това не е така. Те се радват много на тези неща. Надявам се, че в останалите девет училища, кампанията ще действа по същия начин. Това определено ще ги накара да идват с желание на училище и да влизат в часовете”, обясни за Нова певицата.