Росица сподели, че поддържа най-близки приятелски отношения с нейната колежка Мария Петрова.

Двете млади надежди на "Пайнер" подписват с най-голямата музикална компания долу-горе по едно и също време. Първа със сингъл излиза Мария - в края на 2011-та, а Росица вади дебютната си песен в първите дни на 2012-та.

Изпълнителките от новата генерация признават, че все още не са правили пластични подобрения по себе си, каквато е обичайната практика при фолк певиците. "Нямаме намерение да се тунинговаме, мислим че така сме си добре. Но никога не се знае, ако продължат кариерите ни, може би, за да направим повече впечатление и това ще се случи. Не знам, не искам да говоря, но засега - не!" - казва Росица, която е на мнение, че често певиците прибягват до пластичната хирургия с цел да впечатлят по-силно публиката, пишат от signal.bg.

"Може би е ненужно, но в един момент сигурно си казват, че трябва нещо да променят, че нещо не е достатъчно хубаво и трябва да стане по-хубаво, което може би е така, а може и да не е. Сигурно се изпада в някаква паника и така се вземат такива решения. Не искам да коментирам, не съм минала през това, за да кажа какво е. Един ден ще видим дали ще останем така, без корекции" - размишлява младата изпълнителка.

Росица смята, че напоследък разкрасителните пластични интервенции са се превърнали в мода сред младите момичета, въпреки че твърде често те изобщо не са наложителни.

"Освен певиците, много момичета си правят корекции, за абитуриентския бал например. Те за мен се уеднаквяват по някакъв начин и после не можеш да ги различиш. Ако е наложителна някаква корекция, ако има някакъв дефект, ако някой се чувства потиснат от някои свои черти, които му пречат на самочувствието -  да. Но ако момичето е красиво и без тези корекции, не е необходимо" - казва тя.