Преговорите с bTV за собствено предаване на Диана Найденова се провалили и това всъщност е причината тя да премине рязко в ТВ7, дори без да приключи договорът й с “Дрийм тийм”, разкри самата тя пред “ШОУ”.

В телевизията на Бареков устата журналистка ще води собственото си предаване “Челюсти” всяка събота от 17.00 до 18.45 часа- на гърба на Сашо Диков по Нова тв.

Само допреди седмица Диана Найденова водеше рубриката „Опасно близо“ в предаването „Нека говорят с Росен Петров“ по bTV. Продуцентите от “Дрийм тийм” пък се опитваха да уговорят телевизията за ново предаване, на което Найденова, освен водещ, да е и автор.

“На bTV мога само да пожелая успех. Те не постъпиха по най-коректния начин с мен. Преговорите се провалиха буквално в последния момент, освен това трябваше да вляза в конфликт със съвестта си. Явно имаше някакво несъгласие да имам собствено предаване и аз приех отдавнашното предложение на ТВ7. Евтим Милошев ме разбра напълно и се съгласи да ме пусне четири месеца, преди да изтече договорът ми с него”, каза Диана.

Мадам “Челюсти” разкри ексклузивно, пред” ШОУ” че е имала и изключително изгодно предложение от Нова тв за мястото на Карбовски, но от лоялност към bTV го е отхвърлила.

“Никога не е ставало дума за пари, когато приемам предложение за работа. Имах прекрасно предложение от Нова, но не се поколебах да го отхвърля заради bTV. В момента обаче, в който те проявиха изключително некоректно отношение към мен, приех да отида в ТВ7”, допълни Найденова.

Предаването й отново ще се казва “Челюсти” и ще следва формата на доскорошното й шоу по “Дарик радио” със същото име.

“Собственикът на “Дарик” Радосвет Радев ми подари рубриката. Това беше огромен жест, бащински, че се разплаках. Все пак аз съм от децата на “Дарик” и ще ми липсва безкрайно работата там, но няма да мога да ги съвместявам. Тъй като не работя със слушалка, трябва да прецизирам всяка дума, която произнасям в ефир, а за това е необходимо да съм изключително добре подготвена. Марката е патентована от “Дарик”, а до края на седмицата трябва да я прехвърлим на мое има в патентното ведомство”, обясни журналистката.

Според нея конкуренцията й със Сашо Диков ще се отрази изключително ползотворно и на двамата.

“Сашо може да потвърди, че му звъннах веднага след първото му предаване, за да го поздравя. Само в конкуренцията, без значение в каква сфера е тя, е истината. Мога само да се радвам, че имам конкурент от най-високо ниво”, допълни Найденова.

Рубриката на Любен Дилов-син “Пуснете водата” по ТВ7 пък се мести в неделя сутрин от 10 до 12 ч. и ще започва непосредствено след "Голям сблъсък" на Иван и Андрей.