От няколко месеца Виктория Терзийска се промъква вечер в дома ни - отключва си с дистанционното, настанява ни във фотьойла и изисква внимание.

Първо като целеустремената полицайка Полина Павлова от сериала „Къде е Маги?", а сега като ментор в „Гласът на България".Популярна преди всичко като вокалистка на група „Мастило" Вики търси самородни таланти в шоуто на bTV. Дали ще ги намери, ще разберем в близките месеци.

Началото на музикалното състезание даде очакван старт на всякакви слухове. Като този, че ментор Терзийска се е изпокарала с останалите си колеги. Коридорната клюка реди, че спорът е най-вече между нея и Преслава. Нямало очевиден превес, но фронтменът на „Сигнал" Йордан Караджов бил на страната на фолкпевицата. Фактът, че той влезе в словесен двубой с Вики в първия епизод, като й направи забележка, че не знае, че фалцет е мъжки глас, а не женски. Истината обаче се е съвсем различна и самата Терзийска повдигна завесата.

„Много ми е смешно, когато у нас се случи нещо хубаво като формат и веднага се появяват някакви слухове. Чудя се как жълтите медии не написаха, че сме супердобри приятели и се разбираме прекрасно. Аз лично нямам никакъв конфликт с Преслава или Данчо Караджов. Ако съществуваха някакви противоречия, те щяха да се видят на екрана."

"С Преслава сме в нормални отношения дори и извън шоуто. Говорим си, усмихваме се, забавляваме се заедно. Не чувствам дискомфорт в нейната компания и с останалите ментори не сме разделени заради жанровете музика", разказа за „Монитор" менторът. Тя не се срамува да попита колежката си за конкретна попфолк песен, която не е чувала. „признавам, че този жанр съществува у нас и все пак аз трябва да съм малко грамотна. Не слушам попфолк, но не мисля, че трябва да се срамувам да попитам колегите си", разяснява изпълнителката.

Въпреки че новото й амплоа й допада много, мастилената певица не крие, че задачата й никак не е лека. „Чувствам се добре в ролята на ментор. В първия сезон бях водеща, но сега задачата ми е много по-отговорна. Все пак решаваш какво да се случи с такива нешлифовани диаманти. Малко е по-емоционално и сърцераздирателно. Много от децата идват с родители и познати и когато някой си тръгне, веднага близките му ми задават въпроси защо точно той е напуснал. Взимаш някакво решение, защото такива са правилата на играта", разясни за „Монитор" Терзийска.

Изпълнителката на „Моите кафеви очи" има определени критерии, с които пресява мераклиите за слава. На първо място Вики поставя гласа. Силният характер и психика също са важни. „За съжаление много от участниците си тръгват затова, че са малки, неопитни и не знаят как да реагират в конкретна ситуация. Правят грешен избор на песни и всичките тези неща им изиграват лоша шега. Ние обаче сме хората, които трябва да отрежат с ножицата и да кажат: „Ти оставаш, ти си тръгваш", категорична е певицата. Въпреки че не е фенка на попфолка, Вики не реже участниците, които харесват този жанр.

„В отбора на Преслава има хора, който се занимават с поп музика. В отбора на Миро пък такива, които изпълняват чалга. Не е казано, че хората, които се занимават с тази музика, не могат да направят остър завой и в някакъв момент да решат да се пробват в друг стил. Точно за това им даваме подобни предизвикателства, за да може да видим какви възможности имат. Това е истинският талант", споделя треньорката.