Романтичното пътешествие на чудесната Галена и мъжът ѝ Галин до Дубай не бе напълно безсмислено, издадоха приятели на певицата.

В емирството тя използвала всяка възможност, за да се запознава с тамошните богаташи и напълно безкористно да търси помощ за хлапетата от Дневния център за деца с увреждания във Велико Търново.

Според непотвърдена от самата нея информация, отначало срещнала големи трудности и никой не искал да ѝ обърне внимание. Една вечер обаче отишли на ресторант и там била забелязана от компанията на няколко местни шейха, които открито поискали да се запознаят с българското семейство.

Тогава Галена им обяснила, че у нас е известна певица и в Дубай е само на почивка. Неусетно преминала към темата за благотворителността и обяснила на смаяните араби, че се стреми с всички сили да помага на децата в нужда. Хората излезли отзивчиви и още на следващия ден изпратили на нейната сметка сумата от 2 000 американски долара. От нея обаче си поискали да им попее, ако някога дойдат по бизнес дела в България, пише skandalno.net.

Близки до Галена припомнят, че тя от доста време насам организира ежегодни концерти в помощ на децата с неравностойно положение. Похвалната инициатива на певицата за щастие се подкрепя и от други нейни колежки, които се съгласяват да пеят напълно безплатно за малките дечица. Събраните средства естествено се предоставят на Центъра за деца с увреждания и оказват несъмнена помощ в тежкия момент на финансова криза и пълно безхаберие от страна на държавата.