Ал Пачино може да дойде съвсем скоро за снимки в София.

Очаква се до седмици звездата да стъпи за първи път на българска земя. Той ще пристигне с Джон Траволта и 12-годишната му дъщеря Ела Блу Траволта вероятно в началото на март.

Холивудските актьори ще се снимат в мафиотския филм "Готи: В сянката на баща ми". Ал Пачино ще бъде главният довереник на мафиота Джон Готи. Името на героя му е Аниело (Нийл) Делакроче.

Интересното е, че във филма участва почти цялото семейство Траволта. Джон Траволта е в ролята на прочутия мафиотски бос на клана Гамбино Джон - Готи. Съпругата му - актрисата Кели Престън, е жената на Готи, Виктория, а Ела Блу играе дъщеря им Ейнджъл Готи.

Ал Пачино получи медал миналата година от американския президент Барак Обама за постиженията си в областта на изкуствата.
Продуцентската компания "Фиоре филмс" получила благословията на сина на мафиота, който издъхна през 2002 г. в затвора, да заснеме биографичната лента. Премиерата ще бъде през 2014 г.

В момента се водят преговори "Готи: В сянката на баща ми" да се снима в България, научи "24 часа". С проекта бил ангажиран Киноцентърът, но оттам не потвърдиха.

"Все още нямаме информация дали Ал Пачино ще идва", казаха от "Ню Бояна филм".
Между другото за пристигането на Ал Пачино в България обяви продуцентът и собственик на "Ню Бояна филм" Ави Лърнър през октомври миналата година в интервю за "24 часа". Тогава той каза, че световният актьор ще пристигне у нас за снимки в мафиотски филм през февруари или март.


Ако Пачино наистина дойде, това ще е първата му потвърдена визита у нас.