Легендата на българския футбол Христо Стоичков изрази надежда, че България отново ще роди футболист и личност, имащ подобна съдба като неговата.

„Нов Стоичков? Да се надяваме, че един ден ще има такава личност и такъв футболист, който ще тръгне от малка България. В България имаме страхотни диаманти, но полирането им е трудно", заяви Камата пред БНТ.

"Лесно е да хвърлиш пари за някой, който не знае къде е България на картата и не знае какво значи фланелката", каза още голмайсторът от САЩ'94.

Носителят на Златната топка, който онзи ден навърши 47 години, сподели още, че някои негови бивши колеги от национания отбор винаги все някой „се опитва да ги цапа с черно мастило”.

"Нашето поколение имаше големи фигури като Емо Костадинов, Любо Пенев, Наско Сираков, Данчо Лечков, Трифон Иванов, Краси Балъков. Това са все футболни икони, които ще останат в историята на българския футбол. А всеки ден някой се опитва да ги цапа с черно мастило", заяви в типичния си стил Христо Стоичков, пишат от bsport.bg.