Актьорът Иван Ласкин е лишен окончателно да управлява МПС за срок от 15 месеца и трябва да плати глоба от 800 лева, заради отказа му да бъде тестван с дрегер за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Решението е на административния съд в Пазарджик и не подлежи на обжалване.

На 19 юни м.г. Иван Ласкин е спрян от пътни полицаи на улица във Велинград, които минути преди това го видели да надига бутилка от бира в джипа си, след като спрял да говори по мобилния си телефон.

На искането на униформените да бъде тестван с дрегер за шофиране в пияно състояние Ласкин отказал. В този момент в колата е и едногодишната му дъщеричка, която постоянно плачела и той трябвало да я успокоява.

Съставен му е акт, заради отказаната проверка, и му е даден талон за кръвна проба, която актьорът трябвало да даде в Батак.

Двамата с приятелката му Александра Сърчаджиева отиват веднага след това в РПУ във Велинград и опитват да променят мястото за даване на кръв, изненадани, че Ласкин не може да направи това във Велинград, още повече че при проверката полицаите взимат шофьорската му книжка.

С полицейското управление обаче получават отказ, поради което актьорът не дава и кръвна проба.

Районният съд във Велинград, като първоистанционен, наказа Иван Ласкин с лишаване от право да управлява автомобил за 15 месеца и 800 лв. глоба, а сега административните магистрати в Пазарджик потвърдиха окончателно решението.

За да убива времето без любимия си джип, вчера следобед в столичния мол "Сердика" Ласкин се колебаеше какво да си купи между айпад и бял лаптоп.