Около мен е пълно с жени... Прекалено много жени и много мъже. Обожавам жените. Умните жени са невероятни. Смятам, че са по-интересни от мъжете. Това заяви неотразимата Моника Белучи на страниците на испанския "Венити Феър".

Красавицата не е изгубила и малка част от сексапила си, въпреки че е на 48 и е майка на две дъщери. Белучи даде рецепта и за щастливия брак, визирайки съпруга си Венсан Касел.

"Не си говорим много за работа. Никога не се бъркам в избора му на филм, нито той в моя. Много сме независими, живеем в различни светове: неговите приятели са си негови, моите - мои. Не си споделяме всичко и не сме заедно през цялото време. Струва ми се много трудно да живееш с някого и никога не съм си представяла, че съм способна на това", казва актрисата и допълва:

"Не мога да бъда с мъж, който не би бил добър баща. За него момичетата са по-важни от живота му".

В интервюто брюнетката разказа и за детството и за това как се е впуснала в актьорската професия.

"Идвам от много малко и стабилно семейство от малък град. Като дете бях много защитена, чувствах се напълно удобно, но ми беше скучно. Животът ми беше много прост и подреден - едни и същи ваканции, почивки... Имах страхотно образование, но накрая казах: "благодаря за всичко, но имам нужда от точно обратното, за да бъда свободна".

Моника за пореден път обяви и че не се страхува от възрастта.

"Остаряването е невероятно. Харесва ми. Страхуваш се по-малко, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много интересно".