Появата на Моника Белучи където и да е по света винаги предизвиква голямо внимание.

Прелестната дама, която с възрастта си не губи чар, а само го подсилва, в момента обикаля заедно с Емир Кустурица Босна.

Поводът е новият филм на прочутия режисьор "Любов и война", където италианската дива влиза в кожата на главната героиня.

Любовната история в три части ще се снима от май до края на юни в Требине в Югоизточна Босна и Херцеговина, заяви роденият в Сараево двукратен носител на "Златната палма".  Той лично пък ще изиграе главната мъжка роля, но засега не дава повече подробности за сюжета.

48-годишната италианска звезда и Кустурица пристигнаха в северния босненски град Баня Лука в събота.

Те бяха посрещнати от президента на Република Сръбска в Босна Милорад Додик, който е приятел на световноизвестния режисьор. Само че красавицата от Ботуша направи гаф, когато се появи пред журналистите:

"За първи път съм в Сърбия", каза Моника. Кустурица светкавично я поправил и обяснил, че се намират в населената от сърби част на Босна и Херцеговина, а не в съседна Сърбия, предаде агенция Танюг. Актрисата се извинила и уточнила къде се намира, този път правилно.

Моника Белучи всъщност е гост на тазгодишния шести международен филмов и музикален фестивал "Кустендорф", организиран от Емир Кустурица. Събитието се провежда в Дървенград - Западна Сърбия. Това е изграденото лично от Кустурица само от дърво селище на около 250 км югозападно от Белград.

Емир ще покаже на своята гостенка и построения от него Андричград. Той е издигнат в босненския Вишеград до моста на Дрина, който е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Това е първото в историята селище, вдъхновено от литературата. Градът от камък въплъщава духа в творчеството на Нобеловия лауреат Иво Андрич и е проектиран на базата на романа му "Мостът на Дрина", където различните епохи и различните периоди са оставяли свои следи, обяснява режисьорът.