Нова тв направи поредната рокада. Този път медията залага на репортера Богомил Грозев, който ще води уикенд емисията на новините заедно с Галя Щърбева.

Той  е работил в Дарик, списание "Тема", вестниците "Сега" и "Банкер". 

6 години Грозев работи за конкуретната bTV, където прави репортажи с тема икономика, общество, транспорт, строителство.

Сега влиза в новинарския екип на Нова тв. Привличането на кадъра на bTV е част от стратегията на Нова да направи промени емисиите и да вдигне рейтинга.

От медията обявиха,  че  централната новинарска емисия е отбеляза ръст от 35% през есента на 2012 г. в сравнение с миналата.

В последната година разликата между рейтингите на новините на Нова и BTV  се е стопила, а през последната седмица повече са гледани емисиите на Нова.

Телевизията тв най-сетне намери и заместник на развлекателното предаване на Междинна станция на Иван и Андрей, които известиха шоуто си в TV7. 

Нова обяви, че пуска предавенето" България говори” всяка събота от 26-и януари. Водещ ще е Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио, ще представя актуалните събития на седмицата.

Шоуто почва точно в 09.30 часа, журналистът ще представя най-интересните теми от политическия, социален и културен живот на страната.

Продукцията е  !no frame media и Емил Кошлуков.   В рамките на два часа  всяка събота топ анализатори обсъждат и спорят по най-горещите въпроси, а акцентът пада върху всички позиции, както и отзивите сред обществото.

„България говори” ще предлага гледните точки на главните участници в събитията, както и ексклузивно интервю със специален гост. Ще има  цели 18 телевизионни екрана и огромна видео стена.