След като вчера из медиите се разшумя, че от "Пайнер" ще получат близо 2 млн. лв. по програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", то веднага се надигна вълна от недоволни, които се нахвърлиха срещу поп фолк изпълнителките, които работят при инж. Митко Димитров.

Шефът на музикалната компания обаче побърза да отговори на всички нападки и даде интервю за "Тази сутрин", където обясни, че дори е готов да се откаже от тези европари.

"Аз мисля, че няма нищо странно и го заявявам - ако с това мога да угодя на някого, готов съм да се откажа от този проект, от тези пари. Но усъвършенстването на техниката, на качеството на телевизия "Планета" е с цел да бъдем по-интересни, по-привлекателни за ЕС. С инвестицията, която ние правим, откриваме нови работни места и привличаме млади, кадърни хора. Ще осигурим работа на над 30 души", заяви шефът на "Пайнер".

Както стана ясно още вчера тези пари са предназначени за високотехнологично развитие на музикалния канал. Със сумата ще се купят много скъпи камери, обективи, пултове и друга техника.

категорично отрече информацията, която вчера се тиражираше из медиите, а именно - че тези пари ще се дават на фолк изпълнителките, за да си слагат силикон.