Както често се случва в последните 2-3 години, немалко премиери на фолк песни се случват в Мрежата.

Неведнъж е ставало дума за това, че въпреки оправданието на изпълнителите, как това ставало без тяхното благоволение, подобно промотиране на новите песни е добре дошло, защото феновете съсредоточават вниманието си върху "изтеклото" парче, па макар понякога то да е в демо вариант или live от клубно участие.

Без съмнение "изтичането" на фолк продукция ще бъде актуална тема и през 2013-та година. Днес меломаните точно по този начин стигнаха до чисто новата песен на Ваня "Имаш ли кураж", която вече горещо се коментира в Мрежат, пишат от signal.bg.

От своя страна изпълнителката на Ара Мюзик даде обяснение за случилото се във facebook. Ето какво сподели тя:

"Здравейте, приятели... от няколко часа в интернет пространството се разпространява моя песен със заглавие "Имаш ли кураж"! Искам да кажа на всички, че въпросната песен е правена преди няколко месеца и в никакъв случай не сме имали намерение да я представяме официално или да я правим обществено достояние! За жалост "НЯКОИ ХОРА" са решили да я пуснат без мое знание и аз няма как да променя това. Искам да поясня, че песента е правена за клубни участия и частни партита... В клубния репертоар на един изпълнител трябва да има и подобни песни! Искрено се надявам, че хората, които знаят за какво иде реч, ще ме разберат, но все пак поднасям своите извинения към разочарованите, ако има такива!"