Очевидци в града на Сините камъни разказват през смях как майката на Краси Аврамов се оказала героиня в зрелищен уличен екшън.

Йорданка била на някакво изследване в болницата и на излизане взела да си бърка разсеяно в чантата. Уличен крадец я издърпал от ръцете й. Сащисването на ограбената обаче траяло само няколко секунди. В следващите жената на бегом настигнала крадеца, успяла да си издърпа чантата от ръцете му и продължила да го налага с нея. Схватката не останала незабелязана. На помощ на бойната мадама се притекли случайно минаващи наблизо мъже. Дошла и полиция. От органите на реда не могли да повярват, че сама жена е настигнала крадеца си и дори е успяла да го набие. Униформените даже взели да се шегуват с Йорданка.

“Че аз да не би случайно да съм от града на Стоте войводи!”, отбелязала гордо майката на Краси Аврамов и допълнила разказа си с историческа справка, че рода й тръгвал от Желю войвода. За повече тежест съобщила на полицаите, че е майка на Краси и ги поканила на концерта му на 21 март. Единият полицай се пошегувал: “Аз от вас искам автограф! Печена мадама сте!” “Навремето трябваше да ме видиш!.. И аз бях певица – народни песни пеех!..”, отвърнала майката на Аврамов.