На днешния осми януари празнуваме 66-ия рожден ден на Дейвид Бауи. Подаръците тази година идват от самия Зиги Стардъст, който предлага неочакван подарък за всички свои дългогодишни фенове: чисто новото парче Where Are We Now?, което се явява и първи сингъл от абсолютно неочаквания нов албум с име The Next Day.

Студийният проект на британския певец, актьор, инструменталист, продуцент, аранжор и аудио инженер е първи за последните десет години. През 2003-а последно чухме Reality, а през следващите години се чудехме дали на рок иконата вече не му е до нови проекти.

Съвсем кратките му изяви през последните години бяха свързани единствено с осигуряването на бекграунд вокали за TV on the Radio и Скарлет Йохансон. Дори The Flaming Lips се притесниха от отсъствието му толкова, че издадоха парчето Is David Bowie Dying?

The Next Day ще ни зарадва с 14 нови композиции, създадени в колаборация с продуцента Тони Висконти, заставал и зад проекти като Space Oddity, Young Americans и Scary Monsters.

От съобщение в официалния сайт на Бауи научаваме, че албумът е записан в Ню Йорк. Първият сингъл вече е в продажба в iTunes, а клипа, вдъхновен от прочутата "берлинска трилогия" на Бауи, можеш да видиш по-долу.

Очакваме албума някъде след 12 март в стандартен и делукс вариант, вторият от които съдържа и три допълнителни парчета. Сега остава само да се надяваме и на турне.

Източник: ; снимкa: Getty Images/ Guliver