Първите три епизода на новия сериал "Четвърта власт" са вече готови.

Екипът на поредицата, която ще се излъчва по БНТ, работи усилено преди празниците, а сега е в почивка.

Тя няма да продължи дълго, защото всички се събират отново на работа още тази събота. Тогава започва и новият снимачен период.

Сюжетът се върти около работата на журналисти във вестник "Четвърта власт". В главната роля на разследващ репортер е Деян Донков. Историята ще показва и политически интриги, корупция и тайни служби.

В сериала ще участват и актьори, познати от други сериали, като Атанас Атанасов (агент Колев от "Стъклен дом"), Владо Пенев (Попов от "Под прикритие").

За новия снимачен период от Германия ще долети отново Самуел Финци, който там участва в сериала Flemming на телевизия ZDF. От Париж пристига и Михаил Билалов, който вече играе не само в "Под прикритие", но и в "Четвърта власт".

Снимките на новата поредица започнаха на 1 декември. Тя ще е от 12 епизода. Прави я продуцентската компания на Найо Тицин "Спотлайт".

Все още не се знае кога ще започне излъчването й. "Четвърта власт" най-вероятно ще тръгне след края на "Под прикритие" и по същото време, в което сега върви криминалето - след края на централната емисия новини по БНТ.