''Спрях да вярвам в Дядо Коледа, щом майка ми се преоблече като добрия старец'', спомни си Криско.

Рапърът зарадва пловдивчани с мини концерт в града. След като събра стотици фенове заради "Приказна Коледа за Пловдив" на ледената пързалка, раздаде автографи на всички фенове и даде интервю, пише podtepeto.com.

- Кои са най-важните благотворителни събития?
- Тези, които са организирани добре. Всички каузи са важни: за болните, за децата най-вече, за възрастните. Трябва да знаем, че когато ти дадеш, ако вярваш в някаква сила, ще ти се върне и на теб доброто. Не трябва да забравяме, че най-важното нещо е здравето. Който е болен, мисли само и единствено как да оздравее. Който е здрав, не мисли за това нещо.

- Имаш ли много благотворителни участия?
- Особено декември е доста силен период не само за изпълнителите, а като цяло всеки помага.

- Родителите ти са музиканти. Какво мислят за твоята музика?
- Подкрепят ме напълно, на 100%. Много им харесва.

- Дивна?
- Чака я едно голямо бъдеще, според мен. Това е изключително рядък талант за България. Радвам се, че е толкова малка и е толкова напред с материала, жаргонно казано. Пее, танцува. В новото парче я научих да рапира. Ако продължава така и ако ме слуша мен...

- Как си работите вие тримата с Миро и Дивна?
- Неусетно. Дори не го приемам като работа, а забавление. Миро ми има пълно доверие. Дава ми абсолютна свобода. Казва ми: Просто го направи. Няма да ти се меся в нищо. Което е супер, защото всеки трябва да знае в кое е силен. Дивна ме слуша, което е нормално - тя е малка.

- Какво печелиш от тази огромна любов, която всеки ден получаваш от фенове?
- Ето това ми е най-голямата награда! Когато виждам, че хората се радват. И децата, и големите. Ако вземеш статуетка, знаеш, че в България не се знае колко е реално. Най-готиното е, като излезеш на сцена и като пеят песните ти заедно с теб.

- Вярвал ли си, че някога ще го имаш това?
- Ами, честно казано-не. Живял съм до 18 години в Габрово и там съм правил някакви неща на регионално ниво, но не съм вярвал, че като отида студент в София, така ще се завъртят нещата. Неусетно стана.

- Качвал ли си се на кънки някога?
- Карал съм само ролери, но кънки на лед не съм.

- Падал ли си много?
- Много! Даже съм си чупил двете ръце, като карах скейборд. Но пък съм печелил първо място на състезание в Габрово! По времето, когато аз карах, имаше силна школа по скейт. Имахме и скейт партита. Тогава най-добрият габровски скейтър отиде в Щатите.

- Кога спря да вярваш в Дядо Коледа?
- Майка ми се преоблече един път като Дядо Коледа и сметнах, че това вече е абсурд. Шегувам се. Спрях да вярвам в нормалната възраст. Когато повечето деца осъзнаят, че това е само един герой. Но предпочитам децата да вярват в него, защото това е готино изживяване.

- А в какво вярваш?
- В Господ. Християнин съм, кръстен съм и когато мога, ходя на църква, дори това да е рядкост.

- Какво мислиш за ония духовници, които поставят лукса пред духа?
- Когато вляза в църквата не мисля за тях и не искам те да мислят за мен.

- Нови песни?
- Да, подготвил съм три парчета с клипове, които ще излязат началото на новата година.