Името на популярната фолк певицата Бони бе забъркано в зловеща схема за ДДС измами.

Разследващи данъчни престъпления полицаи съобщиха, че бащата на нейното дете – Мечи, е част от групата на олигарха Христо Ковачки, занимавала се с източване на държавната хазна.

Мечи, който е известен цигански барон от Видин, от години набирал бедни хора от малцинството, които използвал като „бушони” в схемата за данъчни измами. Срещу скромни суми на тяхно име били прехвърляни фирми на Ковачки, които имали огромни задължения към държавата.

Разследващите разкриват, че Мечи и Киро Барона действали като един вид официални представители на Ковачки в ромската махала на Видин.

Само за последните пет години, двамата са успели да прехвърлят повече от тридесет фирми на енергийния бос на безимотни и неграмотни цигани.

Единственото условие към тях било да си държат устите затворени, ако полицаите ги подгонят за далаверите.

Освен във Видин, мъжът на Бони набирал подходящи мераклии и на територията на Лом. Там използвал като свои помощници други цигански босове. Така например, там успели да прехвърлят фирма със задължения в размер на пет милиона лева на бедната Румяна Антонова.

Според криминалистите, Мечи участвал и в друга схема на Христо Ковачки за контрол на бизнеса със скрап в региона, пишат от skandlno.net

Хора от разследването са категорични, че на Мечи е гласувано доверие благодарение на взаимоотношенията му с Бони.

В момента обаче Бони и бащата на детето й не живеят заедно, въпреки 12 годишната им дъщеричка.