На 8-ми март зала „Арена Армеец” ще е домакин на едно от най-грандиозните събития в света на електронната музика, а именно ASOT 600.

Зад абревиатурата се крие 600-ното юбилейното издание на легендарното радио предаване A State of Trance на петкратният носител на титлата DJ №1 в света Armin Van Buuren.

Холандската мега звезда прие поканата на Yalta Club и включи страната ни за първи път в ежегодното си турне The Expedition, с което отбелязва рождения ден на радио шоуто си, слушано от над 20 милиона фенове по целия свят. Така София си извоюва място сред 11-те града в световното турне, като нашата столица е единствената спирка в Югоизточна Европа. Затова и България ще се превърне в най-горещата дестинация за хилядите феновете на транс музиката от съседните ни държави.

Мащабът на спектакъла ASOT 600 не може да се сравни с нито едно събитие от електронната сцена, организирано до сега у нас. Освен с огромните размери на сцената, мултимедийните и светлинните ефекти, мега партито е уникално и с броя на участващите в него артисти, както и с тяхната класа. Освен вече анонсираният транс диджей Dash Berlin, който тази година се изкачи до 7-мото място в престижната класация на DJ Mag - TOP 100 DJs, в спектакъла участие ще вземат още цяла армия от най-добрите световни диджеи.

*Dash Berlin

На сцената в зала „Арена Армеец” ще видим и още едно холандско величие Ferry Corsten. Определян като „архитект, пионер и подбудител” на глобалното влияние на транс музиката, той е сред артистите, които създават едни от най-енергичните и мелодични парчета в денс музиката. Представени на живо обаче, зарядът им е неколкократно по-силен и въздействащ, ефект, който българската публика добре познава.

*Ferry Corsten

В музикалната си селекция за ASOT 600 Armin Van Buuren е заложил и на млади и прогресивно развиващите се артисти. Така за първи път у нас ще видим германската прогресив транс машина Dennis Sheperd. Неговата звезда на световната сцена изгря през 2007 г. с парчето ‘A Tribute to Life’, което Tiësto, Ferry Corsten, Armin van Buuren, Paul van Dyk и Markus Schulz не пропускаха да включат в сетове си. След обещаващото начало последва и супер успешния му сингъл ‘Black Sun’, а миналата година на пазара се появи и първия му дебютен албум A Tribute to Life.

Зад пулта в „Арена Армеец” ще видим и унгарското диджеи дуо Myon & Shane 54. В дискографията им присъстват ремикси за цяла плеяда артисти, сред които Andy Moor, BWO, Lange, както и оригинални продукции, издадени от лейбъли като Anjunabeats, Armada или Black Hole. Любопитен факт е, че техните участия не влизат в категорията стандартен DJ сет, а по-скоро са концертни изпълнения, тъй като Shane пее на живо всички техни парчета.

Билети за ASOT 600 ще бъдат пуснати в продажба от 21 декември в мрежата на eventim.bg на цена от 45 лв.