Стряскаща снимка на 50-годишната Деми Мур публикува швейцарският „Блик”.

На нея си личи очевадно, че терапията с млади гаджета изобщо не се е отразила благотворно на външния вид на някогашната бляскава хоривудска красавица - бръчки, провиснала кожа по лицето, наистина страшно.

Последната надежда на Деми са серия козметични операции в Германия при прочутия пластичен хирург Петер Велинг (57 г.) от Дюселдорф.Според „Блик" той ще лекува звездата с преливане на собствената й кръв, пише blitz.bg. Лекарите, които използват този метод, вземат кръв от пациентите си, след което отделят т.нар. добри протеини и ги инжектират обратно.

„Добрите" протеини държат в шах „лошите". По този начин организмът сам се защитава, обяснява лекарят. Подобен метод използвал и колоездачът Ларс Армстронг, който дори се допингирал така.

Кръвните инжекции, които д-р Велинг ще направи на Деми Мур трябва да облекчат болките, които й причинява артрозата и да подобрят работата на ставите. Тази терапия, от която намирисва на вампиризъм и кръвопийство, се смята за един от най-модните писъци в козметичната хирургия.

Докторите по изкуствена красота твърдят, че собствената кръв действа върху лицето много по-добре от ботокса. Жълтеникавата плазма, която се извлича от кръвта се преработва в гел. След това този гел се инжектира в кожата. Това стимулира възстановяването на клетките. От този метод, наречен „вампирски лифтинг", се ползвала и Ким Кардашиян.

Деми Мур досега се е подлагала на безчет козметични процедури и операции - на бюста, устните, лифтинг на коляното, операция на миглите, липосукция и др. Казват, че за тях е похарчила половин милион долара. Кръвните инжекции са несравнимо по-евтини - по 200 евро едната.