Мария може тотално да е загърбила клубните си участия, но за сметка на това активно записва и промотира нови песни.

Фолк звездата с охота се включва и в концертите на телевизия "Планета".Поредното музикално изкушение за феновете си изпълнителката на "Пайнер" обещава да бъде факт на 13 януари 2013 година, като датата не е никак случайна.

"Новата 2013 ще започне за нас с "The Best" албума, който подготвяме... Трябва да излезе точно на 13.01, за да бъде най-големият ми подарък и така желан за рождения ми ден... Също през месец януари ще отбележим 13 години от началото ни с "Пайнер" студио... Албумът съдържа 12 от най-любимите ни парчета в нови live версии и една песен бонус, общо 13... Големият бенд и вокалите, които работят по проекта, ще можете да видите и чуете на живо на концерта, който подготвяме :) Благодаря на целия екип, с който правим всичко това... Най-вече на човека, който нотира, записа и даде нов живот на тези любими песни - Калин Димитров :) Обичам ви и всичко това е за вас и само за вас..." - заяви изпълнителката чрез своя фейсбук профил, пишат от signal.bg.

Припомняме, че и през януари 2012-та, точно за рождения си ден, Мария направи официалната премиера на новия албум. Тогава тя също съчета две в едно - юбилейния си 30-ти рожден ден и премиерата на диска ХIII.