Години наред сценичните превъплъщения на Камелия се очакват с голям интерес както от феновете, така и от колегите й.

Дори противниците на попфолк жанра не крият любопитството си към всяко нейно представяне на концертната сцена.

Певицата признава, че човек не трябва да се срамува от миналото си.

"Когато не те е страх, нямаш предразсъдъци и бариери, които да те спират и сам да си слагаш, смятам, че това е начинът тази магия така да се разстила между мен и хората. Така става една обща енергия, една обща магия и то се получава", споделя Камелия.

По-наблюдателните меломани отдавна са забелязали, че Камелия обръща внимание на собствения си натюрел и именно това подчертава в сценичните си превъплъщения.

Тя не желае да бъде някой друг, да свети с отразена светлина.

"Всеки е уникален и всеки е индивидуален. Не може да гледаш някой и да искаш да приличаш на него.

Това за мен е грешно, защото губиш себе си, а изгубиш ли себе си, вече си чужд и дори не знаеш какво да правиш с това чуждо нещо. И да си заучил някакви неща, те като не ти идват отвътре, няма как да се случи" - казва тя.

Певицата подчертава, че е свободолюбива личност и не позволява да й поставят рамки в музикалното изкуство.

Според нея най-важното е хората да се освободят от страховете си. Самата тя признава, че също е имала такива преди години, но ги е превъзмогнала.

Човек не трябва да се страхува. От малки ни учат да се страхуваме. Винаги ни обременяват с някаква вина, все сме виновни за нещо - недей това да правиш, недей онова, забраняват ни.

Ние от малки растем с някаква вина. Когато човек е свободомислещ, свободолюбив, обича да изследва. С това ме зарази половинката до мен, с когото сме доста години заедно и професионално, и лично / б.а. Цветин/.

"Виждала съм колеги на сцената толкова сковани от страх, че това спира обаянието и на тях, и на песента. Всичко се блокира", споделя певицата пред signal.bg