Любовни писма, които фронтменът на Rolling Stones Мик Джагър е писал на американската певицата Марша Хънт, вдъхновила групата да създаде хита "Brown Sugar", бяха продадени на търг за 187 250 британски лири или за 301 000 долара.

Колекцията, продадена от аукционна къща "Сотбис", съдържа общо 10 писма от периода юли-август 1969 г. Първоначалната им оценка е била 70-100 хиляди лири.

"Изминалото време е отредило на тези писма особено място в нашата културна история", заявява Марша Хънт след търга в Лондон, цитирана от БТА.

Според нея 1969 година е част от революционна ера, върху която влияние са оказали групи и изпълнители като Beatles, Rolling Stones, Джеймс Браун и Боб Дилън.

Мислите и вълненията на представители на тази епоха трябва да са достояние не само на техните семейства и близки но и на обществото като цяло, убедена е Хънт.

Хънт, която е арфроамериканка, и Джагър, са пазили връзката си в тайна до 1972 г., като двамата имат едно дете, разкрива The Guardian.

Причината, поради която певицата решава да продаде писмата, е, че няма възможност по друг начин да плати сметките си.

Все още няма информация за реакцията на фронтмена на Rolling Stones, които съвсем наскоро зарадваха почитателите си с нов албум, клип и първи концерт от близо 5 години насам.