Американската полиция е разкрила заговор на трима мъже да похитят, кастрират и убият попкумира на тийнейджърите Джъстин Бийбър и неговия бодигард.

Изпълнителите щели да получат по 2500 долара за всеки отрязан тестис.

Поръчител на убийството бил някой си Дана Мартин, който в момента излежава присъда от 978 г. за изнасилване и убийство.

Той наел двама авери от щата Ню Мексико - Марк Стаке и неговия племенник Танър Руейн, които трябвало да отвлекат певеца по време на негов концерт там миналия месец.

Бийбър трябвало да бъде удушен с вратовръзка, твърди местният тв канал KRQE в гр. Албъкърк. Пандизчията дори посочил на двамата с какъв модел вратовръзка да удушат Бийвър.

Самият Мартин имал татуиран образ на 18-годишния канадски певец на крака си. Той споделил идеята си със Стаке, който му дошъл на свиждане в затвора "Лас Крусес" в Ню Мексико.

Двамата заподозрени извършители на заговора вече също са в ареста. Стаке бил задържан в щата Върмонт, а Руейн бил спипан, след като "инструментите" за убийството и градински лопати били открити в колата му.

Заговорът бил разкрит чрез подслушан от полицията телефонен разговор между участниците. Мартин пръв пропял от затвора, след като разбрал, че е бил подслушан, и издал имената на двамата си съучастници.