Пол Маккартни ще замени Кърт Кобейн като фронтмен и вокалист в Nirvana по време на благотворителен концерт в полза на пострадалите от урагана “Санди“, пише The Sun.

Шоуто ще се проведе в Ню Йорк в “Медисън Скуеър Гардън” днес. Това ще бъде първата съвместна изява на басиста на Nirvana Крис Новоселич и барабанистът Дейв Грол след смъртта на Кобейн.

Маккартни заяви, че Грол му се обадил и го викнал “малко да си попеят с приятели”, пише "30 думи".

Според Маккартни, той не е бил наясно с кого свири. “Те си говореха помежду си: страхотно е отново да свирим заедно. “И аз отговорих: Какво, не сте ли свирили заедно толкова много години? Някой ми прошепна “Това е Nirvana, а ти си Кърт”. Аз просто не можех да повярвам “, – казва сър Пол.

Както и Кобейн, Маккартни е левичар,  държи китарата с лявата ръка, а не като повечето китаристи – с дясната. Свирил е с Дейв Грол на сцената и е обсъждал с него участие в супергрупата Them Crooked Vultures, но мястото за басист, за което шеговито претендирал Маккартни,  заел Джон Пол Джоунс от Led Zeppelin.

Фронтменът, вокалист и автор на по-голямата част на песните на Нирвана Кърт Кобейн се самоуби на 5 април  1994 г., когато бе на 27 години.