Владо Пенев беше в Лондон. Той ми праща снимки от лондонските улици с разни приятели, а аз - от болницата с бинтован крак, от абоката на ръката ми, дренажа на крака”, разказва Мартина Вачкова.

Актрисата се възстановява след претърпяното премеждие - операция заради скъсан менискус в петък.

Тя беше приета в четвъртък по спешност в клиниката по ортопедия във Военномедицинска академия. “Коляното ми блокира и изпитах адска болка, не можех изобщо да го изправя - казва Марта. - Още като ме видя в кабинета, докторът ми каза: “Ти си влизаш с диагнозата.” Оперирали я със супермодерна упойка, която блокира нерва на крака. “Но аз ги помолих да ме приспят да не гледам. Притеснявах се, няма какво да се правя на герой.”

Става въпрос за стара травма отпреди няколко години. Марта не си спомня кога я е получила. Водещата на “Апартаментът” се влошила през септември по време на репетициите за снимките на италианския филм за танцьора Рудолфо Валентино. “Цял ден един танц се снима, с много повторения.” Още по-фатално й се отразила една разходка до Рим преди две седмици, когато обикаляла по улиците на италианската столица. “Тогава ме заболя много, но пих лекарства и успях да го стабилизирам.”

Марта била сама, когато влязла в болницата - дъщеря й Рада и майка й били по това време на екскурзия във Виена. “Страшно се притесниха”, разказва Марта. Актрисата е изписана и дори шета в дома си. “Простирах и сега ме наболява кракът” - казва тя и признава, че не може да стои мирна въпреки заръките на лекаря.

Юлиана Дончева й дала патерицата на съпруга си, но Марта не я ползва. В събота има спектакъл в Народния театър - играе в новата постановка на Камен Донев “Работно време”. “Трябва да отида, няма как. Билетите са разпродадени. Малко се притеснявам как ще стане с тоя сняг...” Тя продължава и работата по предаването си.

“Нали знаете, ние, актьорите, сме луди хора”, смее се Вачкова пред в. "24 аса".