Новият албум на Цветелина Янева все още не е в разпространителската мрежа, макар че промоцията му вече се състоя в началото на седмицата.

"Предстои албумът да излезе, пък след  това подготвям поп албум. Надявам се и той да е факт в близко бъдеще" - каза изпълнителката пред ЬTV, циират от signal.bg.

Янева е категорична, че не върви към смяна на жанра, а само има желание да представи и свои поп песни.

"Просто смятам, че трябва да имам и поп албум, като се има предвид, че съм се занимавала с поп музика преди да стана попфолк певица. Учила съм го и много ми се иска и това нещо да ми се случи - поп албум" - заяви тя.

Цветелина Янева подчерта, че няма комерсиални подбуди в това нейно решение, а го прави от любов към тази музика. "Нищо комерсиално няма в поп музиката, колкото и сега нещата да са уж добре за нея. Аз смятам, че още не са добре и няма нищо комерсиално в поп музиката, поне в българската" - обясни гласовитата изпълнителка на "Пайнер".

Тя изрази мнение, че все още най-комерсиален жанр у нас е попфолкът и допълни: "Това не е лошо, защото все пак сме на Балканите и българинът обича да се забавлява на тези ритми и това никога няма да отмине - да не е модерен попфолкът. Той не е модерен, просто българинът има нужда от него".

Цветелина Янева заяви още: "Трябва да се поработи повече по поп музиката, защото сме европейска държава и трябва да имаме поп музика, поне за пред хората".