Всенародният любимец Веселин Маринов ще е специален гост на предаването ''Срещу новините'', тази неделя, от 19:00 часа, само по БНТ1. Изпълнителят на ''Горчиво вино'' ще разкаже в детайли какви изненади е подготвил за големия си концерт в зала 1 на НДК на 13 декември.

Около него обаче винаги се случва нещо интересно. Водещите Косьо Лунгов и Играта няма да пропуснат да научат повече подробности около живота на певеца. Зрителите ще научат как се получи така, че детска градина е кръстена на него.

Случайно или не точно преди Веселин Маринов да влезе в студиото на ''Срещу новините'' ще се заформи дискусия ''Ще успеем ли да преборим демографската криза?''. Водещите и техните събеседници ще поспорят дали се е увеличила раждаемостта, все още ли жените градят първо кариера, а после семейство и предразполагат ли новите детски градини към правенето на повече българчета.

В събота ''Срещу новините'' ще нищи въпроса лекува ли наистина хомеопатията. С началото на грипния сезон Косьо Лунгов и Играта ще се чудят как с дражета, съдържащи само захар, може да се пребори болест и защо не се уповаваме на народната медицина с билки, а търсим алтернативен лек във фармацевтичните продукти.

Специален гост на съботното издание на предаването ще е архитект Калин Диков. Той ще повдигне завесата на проекта за реновиране на пространството около НДК, както и какво ще се случи с полуразглобения паметник пред Двореца на културата. И какво общо има всичко това с  музикалната и актьорската му кариера.

Гледайте ''Срещу новините'' всяка събота и неделя, от 19:00 часа, само по БНТ 1!